NICOLAI BISGAARD - PROFIL

​Jeg er vokset op af den sorte muld i Østvendsyssel – ud af en slægt, som har været knyttet til landbruget. Kvinderne i familien har altid nørklet og lavet håndarbejde – og der blev set skævt til de kvinder som ikke havde interessen. For slet ikke at tale om dem som var ligeglade med udseendet af bagsiden! Shame on them!!!

Som barn på sommerferie hos min oldemor i Himmerland fik jeg tidligt stukket lærred, mønster, nål og tråd i hænderne. Således lærte jeg at brodere – at blive opslugt og ikke helme før et mønster var færdigt. Nysgerrigheden var vakt. Og grundstenen til fornemmelse for stoflighed blev lagt. Senere lærte jeg at strikke. Ensfarvet var for kedeligt. Jeg ville udfordres og strikkede Kaffe Fasset trøjer, hvor der med lethed kunne anvendes 20 forskellige farver på én pind. På højskole i 92 boltrede jeg mig med vævning og silkemaling. Sidstnævnte meget populært på daværende tidspunkt.

I midten af 90´erne blev jeg igen optaget af at brodere og strikkeriet trådte i baggrunden. Jeg meldte mig ind i Haandarbejdets Fremme og en verden af herligheder åbnede sig for mig. Og broderi er den dag i dag mig en kær vintersyssel. I 00´erne begyndte jeg at hugge i sten. Et for mig nyt skønt materiale. Men processen og glæden som følger med, oplever jeg som den samme hvad enten jeg strikker, broderer, hugger i sten, polstrer møbler eller murer for den sags skyld.

Jeg blev uddannet sygeplejerske i 1996. Et meget fornuftsbetonet uddannelsesvalg! Jeg skulede over til håndværksfagene og blev bevidst om at jeg måske ikke skulle være sygeplejerske resten af mit liv. I 2006 blev jeg syg af stress – og jeg måtte se mig selv dybt i øjnene. Jeg erkendte, at jeg har behov for at være grundig i mit arbejde.

Vi havde året inden købt Nølev-Assedrup Gl. Skole, og talt om, at det kunne være skønt med liv i de gamle skolelokaler, som havde været delvist ubenyttede siden skolefunktionen ophørte i 1959. Tidspunktet var kommet til at ”sadle om”. Jeg konkretiserede mine ønsker og stod til sidst og skulle vælge mellem 4 gamle håndværksuddannelser: Gørtler, Møbelpolstrer, Stenhugger og Stukkatør.

Som bekendt faldt valget på Møbelpolstreruddannelsen – og værkstedet befinder sig i skolens gamle sløjdlokale. En restaurering af lokalet vil være kærkommen. Men… komme tid, komme råd! Min drøm er, at restaurere den gamle gymnastiksal og efterfølgende indrette den til showroom.

KONTAKT

Tlf.: +45 4087 0600
Email: mail@nicolaibisgaard.dk
CVR: 33924038

Adresse​

Nølev-Assedrup Gl. Skole
Assedrupvej 53, 8300 Odder

Klik her for rutevejledning

Møbelpolstring, unikke gardiner & unikt boligtilbehør